Logo caveljezaal edesche concertzaal

Programma

Expositie

De expositie Kunstenaars in oorlogstijd legt de link tussen kunst en oorlog met 26 werken van onder andere Ossip Zadkine, Else Berg en Leo Gestel. De schilderijen, beelden en tekeningen behoren tot een privécollectie, maar zijn nu exclusief te zien in de Cavaljézaal van de Edesche Concertzaal.


Kunstenaars in oorlogstijd is vanaf zaterdag 29 maart tot en met vrijdag 2 mei iedere zaterdag te bezoeken tussen 13:00 en 17:00 uur.

Openingsconcert

Zaterdag 29 maart, 15:00 uur

De Tweede Wereldoorlog trok een zware wissel op het culturele leven in Europa. Klanken van componisten die de gevolgen van de oorlog soms letterlijk aan den lijve ondervonden, zoals de Nederlands-Joodse componist Robert Hanf, openen de expositie Kunstenaars in oorlogstijd. 


Uitvoerenden:

Ida Gorissen (sopraan)
Roland Aalbers (piano)

Slotconcert

Vrijdag 2 mei, 20:00 uur - Meer informatie en tickets

'Tussen hoop en vrees', het slotconcert voor de expositie Kunstenaars in oorlogstijd, sluit aan op de dodenherdenking van zondag 4 mei. Klarinettiste Mor Levin en pianiste Anne Veinberg brengen muziek ten gehore van joodse componisten. De muziek wordt geïllustreerd met schilderijen van componist Arnold Schönberg.

Volg en deel met vrienden

Ontvang de nieuwsbrief

De Cavaljézaal is een ongesubsidieerd initiatief van: