Logo caveljezaal edesche concertzaal

Over de Cavaljézaal

De Cavaljézaal: toonaangevend podium voor beeldende kunst. Toonaangevend, omdat de Cavaljézaal niet alleen werken van grootse namen mag tentoonstellen; maar ook omdat deze werken in perfecte harmonie opgaan bij verschillende muzikale uitvoeringen. De expositieruimte is namelijk gevestigd in de multifunctionele kerkzaal van de oude Noorderkerk, tevens onderkomen van de Edesche Concertzaal.


Podium voor akoestische muziek en beeldende kunst

De oorspronkelijke Noorderkerk is nu een podium voor akoestische muziek en beeldende kunst. Gaandeweg de ingebruikname van de kerkzaal als kantoorruimte groeide bij Eskes Media meer te doen met deze ruimte. Het is véél meer geworden. Ede is nu een concertzaal en expositieruimte rijker. De Cavaljézaal biedt ruimte aan beeldende kunst en akoestische muziek van het hoogste niveau.


Over de Noorderkerk Ede

De Noorderkerk in Ede is oorspronkelijk gebouwd als gereformeerde kerk, maar begin 2011 sloot de Noorderkerk haar deuren en verkocht de Gereformeerde Kerk het gebouw aan Alvis Vastgoed. Stichting Behoud Noorderkerk Ede zet zich in voor het behoud van dit bijzondere gebouw en is daarom blij met de huurder van der kerkzaal, Eskes Media. De manier van invulling van de kerkzaal door Eskes Media komen het dichtst in de buurt van de doelstellingen van de stichting. De kerkzaal blijft, zover dat lukt naast de kantoorfunctie, gebruikt worden voor in de kerkzaal passende activiteiten, zoals concerten en exposities. 

Volg en deel met vrienden

Ontvang de nieuwsbrief

De Cavaljézaal is een ongesubsidieerd initiatief van: